There was an error in this gadget

Wednesday, September 4, 2013

wei. . .ia sangat lama xmenaip disini

SALAM dan haaaaaaaaaaaiyyyyye lama gila kot. Nak tau ap x???? LAGI 4 BULAN NAK ABES STADI!!!! sumpah excited gila. .hahahahahaha okbai

Tuesday, March 12, 2013

Salam, Hai and Helo

 1st entri untuk 2013. Wahhhhhhh hebat sangat dah lama xupdate sebab xada yang best. Yang ada suma xbest. Menunggu hari-hari abesnya zaman Uni sangat excited rasa nak exam cepat-cepat. .tapiiii kena relax dulu ad lg 2 sem. BENCIK!!! *tarik nafas dan lepas* Cepatlah hujung tahun dah xsabar nak simpan segala buku segala alat tulis dan mulakan hari-hari praktikal. Wahh semangat nak praktikal nampaknya. Itulah saat yang dinanti-nantikan. Tak tau ap yang istimewa sangat. 

Suprise. .Suprise Suprise. .EKSITED SANGAT. 

Thursday, November 8, 2012

SAYANG - SHAE

Baru dgr lagu ni semalam tp xtau sapa nyanyi. .balik kolej terus search kt tenet hehehe dapat gak tau. .sweet kot. .layankan ja


sayang apa khabar dengan mu
disini ku merindukan kamu
ku harap cinta mu takkan berubah
kerna disini ku tetap untukmu

sayang apa khabar dengan mu
cobalah kamu telepon diriku
ku rindu dengar suara indahmu
kerana dirimulah semangat hidupku

sayang dengarlah permintaan ku
jangan ragu kan cintaku
sayang percayalah apa kataku
kerna ku sayang kamu

sayang dengarlah permintaanku
jaga hatimu untukku
sayang dengarlah bisikan hatiku
kerana ku sayang kamu

p/s: Lagu ni best kot simple tp macam suwittt  gituhh

Thursday, September 27, 2012

submarine

Hey..korang! Penah tengok muvi submarine x!? Cerita lama taun 2010 kot tp still leh layan. Hahaha.. saja ja gedik. Sukala tengok muvi ni. Dah bepuluh kali tengok tapi xbosan (bagi kita arhh org lain xtaula) Romantik n agak lawak kot ahaha xtaula. Kisah cinta Oliver Tate dengan Jordana Bevan. Muvi ni kita kena pikir sendiri apa cerita yg nak sampaikan macam tesurat n tesirat. Bestlah muvi camni la sy suka tengok. :) HAHAHAHA!

Ni part Jordana jumpa Oliver f2f. Time ni la 1st kiss dorang. Jordana agak noti. Wekkk..tapi dia agak cute suka tegok muka dia. 

Dialog yg agak best kot time last dorang jumpa kat tepi pantai. Time tu dorang dh break-up. Oliver ingt Jordana dh ada bf baru lps dia tinggal Jordana. Padahal xpon. Sedih gila Oliver..hah tula kan laki ni suka sangat nak mainkan perasaan orang (tetiba). Masa dorang jumpa tu Oliver bgtw la kenapa dia diamkan diri dari Jordana. Agak sikit kelaka kot cara Oliver cakap. SKEMA! Ni dialog last sekali sebelum muvi ni the end suwit kan HAHAHAH!~~
Oliver: Ask me how deep the ocean is.  
Jordana: Shut up.  
Oliver: Come on, just ask me.  
Jordana: Why? 
 Oliver: ‘Cause I know the answer.  
Jordana: Oh! Do you?  
Oliver: Yes, I do.  
Jordana: How deep is the ocean?  
Oliver: I’m not gonna say.  
Jordana: I’m brokenhearted.  
Oliver: The ocean is six miles deep.  
Jordana: Good.

Wednesday, September 26, 2012

Awan


Nak tau x!? Selain menulis untuk hilang bosan @ sedih, sy suka tenung objek untuk tempoh yang lama. Macam dinding atau siling rumah. Pantang bila baring ats katil selalu tenung siling. Agaknya kalau dia boleh cakap dah lama dia maki hamun kan. (selalu kat rumah la kt hostel katil double decker pandang tilam jalah). Kadang2 suka tenung langit. Mesti jiwa rasa kosong ja. Cantik ciptaan Allah swt ni. Tepikir-pikir apa ad kat langit tu. Kadang-kadang imiginasi tuh mengarut-ngarut. Dewa dewi alien dan kerajaan langit. Suka tengok bentuk-bentuk awan. Bahagianya! yang tu ja nak cakap.

Ni pandangan awan dr sudut selatan rumah kami. (selatan!? bantai ja) Rumah kami kat tingkat 4 kalu buka ja slinding door kat halltu menghadap sungai melaka. Memang cantik kot..paling best berangin ja boleh gak tengok biawak berenang tiap-tiap hari.
Nak tau x ni pic ap!? Nila KT xpon dlm english eroplan. Airasia!? xtaula tapi macam kaler merah. Pakai fon cikai ja camera 2 mp. (cikai pon nila harta plg syg) xclear sgt lps zoom bekali2 blur la jadinya. Masani KT ni kan rasa mcm dekat sgt mcm nak langgar bagunan tapi xpon. Kat sini dkt ngan Airport Batu Berendam. Maybe nak landing sana kot. Ehh xtaula.

Suka tengok pic ni. Nampk x ad bulatan kt pic tuh. Agak-agak apa ya!? Bulan atau planet. Hahaha xtaula kita pon. Otak miung skit. Skolah dulu cikgu sains ajar xmasuk kpala macam ad perisai plak kpala. So smpai skang xtau planet ap pling dekat ngan bumi.Nak kena search Unkel Google la ni.. :D

Tuesday, September 25, 2012

DELETED!

OKE ALL DONE! POST YANG MENGARUT JIWANG SAKAI SAKA WARIS JARI HANTU SUMA DAH DELETE.. PASNI NAK POST BENDA YANG XTERUK SANGAT NAMPAK MCM SERABAI :)

HELO DAN HYE

Lama sangat xtulis kat sini. Xtau nak tulis apa. Saja ja ronda-ronda sini tetiba ja blog betukar mcm eksen kamen lak. Pening kepala tengok design-design blog ni pastu ambik keputusan tukar jd layout lama. Hah kan senang xserabut sangat.. Tapi xcantik! ahh xkisah ni hanya ruangan untuk kita menaip ayat stori-mori bila kita rasa nak taip. Ingat nak delete suma stori dalamni macam unmature sangat post dia hahaha! Malu pulak bila baca tapi sayang pulak. Kita delete post-post yang mengarut jalah yang boleh terima kita simpanla kan.

Friday, July 20, 2012

salam eid mubarak

Salam. Senyum lagi. Esok 21/07/12 bersamaan 1 Ramadhan. Maknanya tibalah bulan puasa ya x. So kat sini nak ucap salam ramadhan kat semua orang islam 1 dunia. Puasa jangan tak puasa tau jangan lupa upgrade pahala dengan berbuat kebaikan.


“Barangsiapa yang berpuasa di dalam bulan Ramadhan dengan penuh keimanan dan berkira-kira (untuk mencari keredhaan Allah), maka diampunkan dosa-dosanya yang lepas.” [HR Bukhari]



Monday, July 16, 2012


Cassie - Is It You

I'm looking for a lover not a friend
Somebody who can be there when I need someone to talk to
I'm looking for someone who won't pretend
Somebody not afraid to say the way they feel about you

And I'm looking for someone who understands how I feel
Someone who can keep it real
And who knows the way, the way I like to it have my way
And I'm looking for someone who takes me there
Wants to share, shows he cares I'm thinking you're the one that I've been waiting for

Is it you? Is it you? Maybe you're the one I've been waiting for
Could you be the one for me? Could you be the one I need?
Is it you? Is it you? Maybe you're the one I've been waiting for
Could you be the one for me? Could you be the one I need?

I'm looking for someone to share my pain
Someone who I can run to, who will stay with me when it rains
Someone who I can cry with through the night
Someone who I can trust who's heart is right
And I'm looking for someone

And I'm looking for someone who understands how I feel
Someone who can keep it real
And who knows the way, the way I like to have it my way
And I'm looking for someone who takes me there
Wants to share, shows he cares
I'm thinking you're the one that I've been waiting for

Is it you? Is it you? Maybe you're the one I've been waiting for
Could you be the one for me? Could you be the one I need?
Is it you? Is it you? Maybe you're the one I've been waiting for
Could you be the one for me? Could you be the one I need?

Someone who won't take for granted
How much I care(How much I care)And appreciates that I'm there
Someone who listens
And someone I can call who isn't afraid of love to share

Is it you? Is it you? Maybe you're the one I've been waiting for
Could you be the one for me? Could you be the one I need?


Aku suka lagu ni. Suka sangat. Lagu macam cinta yg xpasti hahaha. .ehh mgarut la. Aku suka tengok cita STEP UP 2 |tetiba| Okbai :)

Thursday, June 28, 2012

EURO 2012

Lupa lak nak cakap pasal bola. Serius ak xtau ap2 pon pasal bola maybe 50-50 kot. Tapi nak jugak tau kan pkmbgn euro ni dah suma org dok bcakap kan. Just low profile la bila org tnya sokong apa: aku just jawab: sori sy xtau bola so xtgok n xtau nak sokong apa: bukan sebab apa takot jadi bodoh sombong | ehh kasaq sngt pa | abes nak gelar apa hah..?? xtau hantam jalah. Tapikan kesian budak ni kena bahan gara-gara dia tesilap update nma pemain. Hurmm maybe dia tesasul xpon dia ingt c polan tuhh adalah c polan lain. Ntah xtau. Hanya dia sahaja yang tau kan. Kesian gak kat diani. .hurm apala nasib dia di sana ya |facebook| |fames dalam 1 malam|

p/s: aku sokong Germany. Agak-agak leh menang x.?? |sbnarnya sy kipas.susah.mati Michael Ballack time skolah dulu. Tp dia sudah tua sekarang | OKBAI. TIDO DULU. WASALAM.