There was an error in this gadget

Thursday, September 27, 2012

submarine

Hey..korang! Penah tengok muvi submarine x!? Cerita lama taun 2010 kot tp still leh layan. Hahaha.. saja ja gedik. Sukala tengok muvi ni. Dah bepuluh kali tengok tapi xbosan (bagi kita arhh org lain xtaula) Romantik n agak lawak kot ahaha xtaula. Kisah cinta Oliver Tate dengan Jordana Bevan. Muvi ni kita kena pikir sendiri apa cerita yg nak sampaikan macam tesurat n tesirat. Bestlah muvi camni la sy suka tengok. :) HAHAHAHA!

Ni part Jordana jumpa Oliver f2f. Time ni la 1st kiss dorang. Jordana agak noti. Wekkk..tapi dia agak cute suka tegok muka dia. 

Dialog yg agak best kot time last dorang jumpa kat tepi pantai. Time tu dorang dh break-up. Oliver ingt Jordana dh ada bf baru lps dia tinggal Jordana. Padahal xpon. Sedih gila Oliver..hah tula kan laki ni suka sangat nak mainkan perasaan orang (tetiba). Masa dorang jumpa tu Oliver bgtw la kenapa dia diamkan diri dari Jordana. Agak sikit kelaka kot cara Oliver cakap. SKEMA! Ni dialog last sekali sebelum muvi ni the end suwit kan HAHAHAH!~~
Oliver: Ask me how deep the ocean is.  
Jordana: Shut up.  
Oliver: Come on, just ask me.  
Jordana: Why? 
 Oliver: ‘Cause I know the answer.  
Jordana: Oh! Do you?  
Oliver: Yes, I do.  
Jordana: How deep is the ocean?  
Oliver: I’m not gonna say.  
Jordana: I’m brokenhearted.  
Oliver: The ocean is six miles deep.  
Jordana: Good.

Wednesday, September 26, 2012

Awan


Nak tau x!? Selain menulis untuk hilang bosan @ sedih, sy suka tenung objek untuk tempoh yang lama. Macam dinding atau siling rumah. Pantang bila baring ats katil selalu tenung siling. Agaknya kalau dia boleh cakap dah lama dia maki hamun kan. (selalu kat rumah la kt hostel katil double decker pandang tilam jalah). Kadang2 suka tenung langit. Mesti jiwa rasa kosong ja. Cantik ciptaan Allah swt ni. Tepikir-pikir apa ad kat langit tu. Kadang-kadang imiginasi tuh mengarut-ngarut. Dewa dewi alien dan kerajaan langit. Suka tengok bentuk-bentuk awan. Bahagianya! yang tu ja nak cakap.

Ni pandangan awan dr sudut selatan rumah kami. (selatan!? bantai ja) Rumah kami kat tingkat 4 kalu buka ja slinding door kat halltu menghadap sungai melaka. Memang cantik kot..paling best berangin ja boleh gak tengok biawak berenang tiap-tiap hari.
Nak tau x ni pic ap!? Nila KT xpon dlm english eroplan. Airasia!? xtaula tapi macam kaler merah. Pakai fon cikai ja camera 2 mp. (cikai pon nila harta plg syg) xclear sgt lps zoom bekali2 blur la jadinya. Masani KT ni kan rasa mcm dekat sgt mcm nak langgar bagunan tapi xpon. Kat sini dkt ngan Airport Batu Berendam. Maybe nak landing sana kot. Ehh xtaula.

Suka tengok pic ni. Nampk x ad bulatan kt pic tuh. Agak-agak apa ya!? Bulan atau planet. Hahaha xtaula kita pon. Otak miung skit. Skolah dulu cikgu sains ajar xmasuk kpala macam ad perisai plak kpala. So smpai skang xtau planet ap pling dekat ngan bumi.Nak kena search Unkel Google la ni.. :D

Tuesday, September 25, 2012

DELETED!

OKE ALL DONE! POST YANG MENGARUT JIWANG SAKAI SAKA WARIS JARI HANTU SUMA DAH DELETE.. PASNI NAK POST BENDA YANG XTERUK SANGAT NAMPAK MCM SERABAI :)

HELO DAN HYE

Lama sangat xtulis kat sini. Xtau nak tulis apa. Saja ja ronda-ronda sini tetiba ja blog betukar mcm eksen kamen lak. Pening kepala tengok design-design blog ni pastu ambik keputusan tukar jd layout lama. Hah kan senang xserabut sangat.. Tapi xcantik! ahh xkisah ni hanya ruangan untuk kita menaip ayat stori-mori bila kita rasa nak taip. Ingat nak delete suma stori dalamni macam unmature sangat post dia hahaha! Malu pulak bila baca tapi sayang pulak. Kita delete post-post yang mengarut jalah yang boleh terima kita simpanla kan.